afbeelding stempel Zhou Klassiek Chinese Schilderles in Den Haag

Biografie

foto  Zhou aan het werk Penseelkunstenaar Zhou Le Sheng (1954) kreeg van jongs af aan les in de klassiek Chinese teken- en schildertechnieken bij Professor Huang Huan Wu. In 1978 was hij graduate student aan de Kunstacademie in Shanghai bij Professor Cheng Shi Fa.
Hij studeerde Sumi-e in Japan en in 1990 studeerde hij af aan de Shi Mi Zi Academie in Tokio, Japan.
Van 1991-1999 studeerde hij Westerse teken- en schildertechnieken aan de Vrije Kunstacademie in Den Haag. Hij is kunstenaar-lid van de Vereniging van beeldende kunstenaars "Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio" in Den Haag.

Zhou Le Sheng was 10 jaar (1999-2010) docent klassiek Chinees schilderen aan de Vrije Kunstacademie in Den Haag. Van 2005 tot heden is hij docent aan de Volksuniversiteit in Amstelveen en van 2006 tot 2011 docent aan de Cultuur en Kunstacademie in Maassluis. Van 2009 t/m 2013 was Zhou Le Sheng verbonden aan Atelier Brugman in Voorburg. Vanaf 2013 heeft hij zijn eigen lespraktijk in Den Haag.
Sinds 1-1-2019 is hij tevens docent aan Het Chinees Cultureel Centrum in Den Haag.

Oosterse kunst:

Zhou Le Sheng geeft les in:
- de traditioneel Chinese teken- en schildertechnieken, kalligrafie en
  stempeltechnieken;
- de klassiek Japanse teken- en schildertechnieken en Sumi-e;
- plak- en reparatietechnieken van nieuwe en antieke schilderijen.
Hij heeft veel ervaring met lesgeven aan zowel beginners als vergevorderden.

Zhou Le Sheng heeft veel penseelkunstwerken op zijn naam staan met onderwerpen als: dieren, vogels, vissen, bloemen, bomen, bamboe, en combinaties daarvan, sneeuw- en berglandschappen en berglandschappen in de mist e.d.

Werken van hem zijn regelmatig te zien op tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Recentelijk heeft hij werken tentoongesteld in Shanghai en in Pulchri in Den Haag

Hij maakt ook klassiek Oosterse penseelkunstwerken op bestelling en repareert antieke schilderijen.

Westerse kunst:

Zhou Le Sheng geeft ook les in:
- perspectief;
- kleur theorie;
- aquarelleren, acrylverf- en olieverfschildertechnieken.

Transition Art:

Hierin worden met de hand geschilderde Meesterwerken van Zhou Le Sheng door Frederic Chow getransformeerd tot "Digitale Illustraties" elk gekoppeld aan een unieke NFT. Deze unieke NFT wordt verkocht met het unieke originele schilderstuk. Voor nadere informatie klik op onderstaande link:

 Transition Art- Digigallery